Intrebari frecvente

1) Care este comisionul practicat de site-ul nostru?
Raspuns: Site-ul nu retine nici un comison din castigurile blogger-ilor. Comisionul este retinut din bugetul advertiserului si reprezinta 5 Euro + 10% din suma platita. Comisionul paypal este in sarcina utilizatorilor.
2) Cand trebuie sa platesc?
Pentru a posta oportunitati de articole, advertiserul trebuie sa aiba banii in contul site-ului.
3) Ce inseamna o oportunitate?
O oportunitate inseamna o disponibilitate a unui advertiser de a plati o anumita suma, pentru un articol cu link contextul inclus, pe un anumit subiect si un anumit blog, aflat in nisa de interes.
4) Cum functioneaza acest site din perspectiva advertiserului?
Advertiserul, din motive legate de SEO si pozitionare in motoarele de cautare, are nevoie de link-uri contextuale, pe bloguri de nisa. Prin urmare posteaza Oportunitati, adica, isi manifest intentia de plati o suma de bani, pentru unul sau mai multe articole cu link contextual, pe bloguri din nisa specificata si cu anumite proprietati SEO ( PageRank, Alexa, vechime). Toate aceste setari si le face singur, in momentul postarii unei Oportunitati.
Pentru Oportunitatea postata, advertiserul primeste Rezervari, adica intentii ale Blogger-ilor de a scrie articolele cerute de advertiseri si a le publica pe blogurile proprii. Advertiserul aproba articolele, si in felul acesta se deconteaza banii, in bugetul Blogger-ului. Exista si posibilitatea ca advertiserul sa contacteze direct blogger-ul ( Direct Connect), si sa-i propuna direct o tema.
5) Cum functioneaza acest site din perspectiva blogger-ului?
Blogger-ul isi alege subiectele din lista de Oportunitati disponibila, si, daca se incadreaza in conditiile impuse de advertiser (PageRank, Alexa, vechime) isi rezerva "oportunitati de a scrie". Dupa ce propune articolele advertiserului, asteapta sa-i fie aprobate de acesta. In cazul afirmativ, ii este incarcat contul imediat dupa aprobare. Daca advertiserul solicita link contextual dofollow in articol trebuie sa respecte cerinta advertiserului. Blogger-ul poate utiliza si facilitatea "Direct Connect", care-i permite sa instaleze un badge pe blog-ul propriu, prin care isi ofera direct serviciile celor interesati. Pentru a putea sa-si inscrie blogul in comunitatea noastra, bloggger-ul trebuie sa-si instaleze un cod javascript in sectiunea head a acestuia.
6) Cine stabileste pretul per articol?
Pretul articolelor este influentat de cererea si oferta reprezentate de advertiseri, respectiv bloggeri. Nu avem pret fix per articol, recomandam totusi advertiserilor sa oferteze preturi peste 5 euro /articol.
7) Cate link-uri contextuale pot cere in articol, in calitate de advertiser?
In calitate de advertiser poti seta un numar nelimitat de ancore diferite, dar un singur link contextual in articol. Spre exemplu, am nevoie de 2 articole, unul cu link contextual pe ancora X, si unul cu link contextual pe ancora Y. De asemenea poti seta insertie de imagine in articol.
8) Ce setari pot face pentru Oportunitatile mele?
In calitate de advertiser poti seta urmatorii paramaterii: numar de articole, pret, ancore, page rank-ul solicitat pentru bloguri, Alexa, vechime blog, nisa blog, domenii acceptate (ex:.ro, .com, etc), domenii publice gratuite sau nu, tracker (pentru urmarire afisari), si nu in ultimul rand, advertiserul isi aproba singur blogurile acceptate.